Top
Tyylikas-Beaufort-Road-Trip-Yhdysvallat

Matkan varrelle osuu välillä hyvinkin mielenkiintoisia paikkoja, joille on antaa aikaa vain läpiajon verran. Yksi sellainen meidän viimeisen reissun reitillä oli Beaufort. Etelä-Carolinassa idyllisiä pikkukaupunkeja ja -kyliä riittää, Beaufortin ollessa niistä yksi nätimmistä. Se äänestettiinkin 2020 etelän parhaaksi pikkukaupungiksi. Komeat, vanhat espanjansammaleiset puut koristavat teiden reunuksia ja ihmisten pihoja. Samoilla tonteilla seisoo upeita taloja, jotka ovat synnyttäneet ihan oman arkkitehtityylin ”Beaufort Style”. Tälle tyylille on ominaista juurikin se, että taloilla on vähän enemmän tonttia ympärillä ja usein kaunis puutarha. Beaufortin läpi kulkevalla keskuskadulla sijatsee pieni keskusta, mutta oikeastaan tämä kaupunki on sellainen, joka kannattaa ajella läpi sivukatujen kautta: ihaillen niitä kotitaloja.

Lisäksi, Forrest Gump faneille taas tiedoksi: monet elokuvan kohtauksista on kuvattu tällä alueella: Savannahista Beaufortiin sekä Hunting Islandilla. Beaufortista löytyy esimerkiksi se silta, jolla Forrestia haastateltiin kesken juoksun. Sillan toisella puolella, Lady’s Islandilla, kuvattiin suurin osa Gumpin ravustuskohtauksista ja siellä on myös Bubban äidin koti. Beaufortin keskustassa oleva yliopisto näyttää tutulta, ja syystäkin sillä sen ulkokuori toimi elokuvassa sairaalan ulkokuorena.

Asuinalueen vehreä tie Yhdysvalloissa Beaufortissa.
Tyylikäs valkoinen talo ja Amerikan lippu Beaufortissa.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti