Top
Palmuja ja tyhjä ranta Hunting Island luonnonpuistossa.

Viime reissumme yksi ihanista löydöistä oli Hunting Island State Park: Etelä-Carolinassa sijaitseva saari, jonne kuljetaan siltaa pitkin. Paikka vie ihan eri maailmaan viidakkomaisuudellaan, josta vakuuttuivat aikoinaan myös elokuvantekijät, sillä Hunting Islandin saaren metsät toimivat Forrest Gumpin Vietnamin sodan kuvauskohteina. ”Viidakko” alkaa suoraan rannalta eikä rantojen ihmismäärätkään päätä huimaa; ihan oma paratiisi siis.

Rantaviivaa Hunting Islandilla on 8 kilometriä. Tätä kirjottaessani saarella on käynnissä elävöitysprojekti ja sen vuoksi osa rannasta on suljettuna. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa tilanne täältä ennen omaa reissuasi. Rannan lisäksi saarella sijaitsee majakka, sekä suo-osuus ja sen läpi kulkeva kävelytaso, boardwalk. Muutenkin saaren ympäri pääsee kulkemaan merkattuja reittejä pitkin. Hunting Islandin majakka puolestaan on osavaltion ainoa majakka, jossa yleisö pääsee käymään sisällä.

Nainen kävelee Hunting Island suon polulla
Hunting Island on luonnonpuisto, jonka vuoksi sillä on sisäänpääsymaksu ja aukioloajat. Aikataulut on onneksi kuitenkin hyvinkin fiksut, sillä saarelle pääsee aika lailla auringon noususta alkaen eikä sieltä tarvitse lähteä kuin vasta auringon laskun jälkeen, eli toisin sanoen kuudesta yhdeksään. Sisäänpääsymaksu on $8 per aikuinen, ja jos majakassa haluaa käydä sisällä, maksua tulee $2.

Me vietimme saarivierailua edeltävän yön vähän matkan päässä, saaren porttien ulkopuolella, tien varrella, jotta pääsisimme rannalle heti auringonnousua katsomaan. Saarella on kylläkin myös leirintäalue.

Nainen valkoisessa uimapuvussa rannalla Hunting Islandilla.
Nainen kävelee oksan alta rannalla Etelä-Carolinassa
Tie Hunting Islandilla Etelä-Carolinassa

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti