Top
Nainen meloo kajakilla.

Ichetucknee Spring State Park tarjosi viime tripillämme upean melontareissun ja sijoittaisin tämän heti Weeki Wacheen jälkeen lempparimelonnaksi. Verrattuna tuohon edelliseen Ichetuckneessa on aivan yhtä upeaa, kirkasta vettä ja viidakkomainen metsä ympäröi jokea, mutta täällä ei ollut ihan niin paljon eläimiä käyskentelemässä. Kilpikonnia, käärmeitä ja lintuja kyllä näimme, ja kuuleman mukaan alueella pitäisi olla myös manaatteja, mutta nämä tulevat ihmisten ilmoille todennäköisesti vähän rauhallisempana aikana; me kuitenkin oltiin täällä keskikesän paahdepäivänä. Puisto on auki vuoden jokaisena päivänä aamusta iltaan ja sisäänpääsymaksu $6 maksetaan porteilla jokaisesta autosta. Jos autossa on vain yksi ihminen, niin maksu on $4. Suosittelen tulemaan tänne viikolla, koska viikonloppuna paikallista porukkaa pakkaantuu tänne läjittäin. Toinen suositukseni on käyttää täällä vain myrkytöntä aurinkorasva, jolloin lähteiden upeus säilyy seuraavillekin kävijöille. Jos aurinkorasva unohtuu matkasta kokonaan, voi kipaista puiston kauppaan, josta saa myös huvipuistotyylistä syötävää ja esimerkiksi snorklaustarvikkeita. 

Melonta

Ichetuckneejoen vesi hohtaa turkoosina, ja on niin kirkasta että vedessä uivat kilpikonnat ja kalat näkyvät selvästi. Se miksi Ichetucknee kuului meidän reittikohteisiin, oli juurikin sen melontamahdollisuudet. Ichetuckneen nimikkojoen melominen kestää tunnista kahteen, riippuen siitä auttaako kulkuvälineen liikkumista lainkaan vai antaako vain virran kuljettaa. Kokeneemmat melojat voivat jatkaa jokea vielä eteenpäin vaikka kuinka pitkälle, mutta Ichetuckneen puiston alue rajoittuu kahden sisäänkäynnin, pohjoisen ja eteläisen, väliin.

Melontavuokraamo sijaitsee pohjoisella sisäänkäynnillä ja kun on melonut etelän päätyyn, puiston shuttle kuljettaa takaisin pohjoiseen, jolloin ei tarvitse meloa enää vastavirtaan. Lähtöpaikalla voi pyöriä harjoittelemassa hetken, muuten virta avustaa kivasti eteenpäin. Joki on kohtuullisen leveä, joten tilaa tuntuu olevan, vaikka niin on myös ihmisiä. Samalla joella kelluvat myös rennommin kulkevat rengaskellujat. Kulkuvälineen voi vuokrata etukäteen netistä. Yksilökajakin vuokra maksaa $20 ja tandemin $35. Valittavana on myös sup-lauta $30 ja kanootti $35. Vuokraamon henkilökunta avustaa kulkuvälineen lähtöpaikalle ja kertoo kuinka homma toimii, jos on liikkeellä ensimmäistä kertaa.

Lähteet

Ichetucknee Spring

Pohjoisen puolella, Ichetuckneen nimikkolähde on, varsinkin kesällä, suosittu vapaa-ajanviettopaikka. Lähteen ympärillä on paljon perheitä picnicillä ja lähde itsessään onkin aivan täynnä. Mukaan olisi joutunut ehkä jopa vähän tunkemaan, jos olisi halunnut täällä uida. Mutta tosiaan me olimme täällä kuumana keskikesän päivänä, jolloin porukkaa oli varmasti ihan maksimaalinen määrä. Lähteeseen johtaa isot rappuset, joten uimaan kulku on helppoa.

Blue hole

Tämä hieman isompi ja rauhallisempi lähde sijaitsee pitkospuureitin päässä, jonka vuoksi se ei ollut läheskään yhtä tungoksinen. Lähteen keskellä on syvä luola, ”blue hole”, jota voi tutkia snorklaamalla ja sukeltamalla. Lähteen reunalla on laiturityyppiset portaat, joten veteen ja vedestä pääsee vain yksi ihminen kerrallaan.

Näiden lisäksi etelässä ja joen varrella on useampi lähde lisää, mutta suurin osa niistä on suljettu yleisöltä. Kannattaa muistaa että lähteissä vesi on aika vilpakkaa, joten kylmempänä päivänä ei välttämättä tee edes mieli mennä uimaan ellei ole karaistunut järviuimari.

Kävelyreitit

Ichetucknee on joen ympärille rajattu alue, jota reunustaa kävelyreitit. Puisto on merkannut kolme reittiä, joista Blue Hole Trail kiertää pohjoisen pääalueen, johon Trestle Point Trail liittyy luuppina melontalähtöpaikalta. Pine Ridge Trail sijaitsee vielä vähän kauempana ja yhdistyy Trestle Pointtiin. Blue Hole Trailin alle kilometrin reitti päättyy nimikkolähteelleen, joen vartta kulkeva Trestle kestää 30 minuuttia ja Pine Ridgen mäntyisä kävely vähän päälle tunnin.

 

Ichetucknee Spring puiston syvä lähde.
Kanootti Ichetucknee Spring joella.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti