Top
auton retkeilyvarusteet

*Sisältää mainoslinkkejä: Scandinavian Outdoor

Yhdysvalloissa matkatessa leiriydymme useimmiten autossa. Roadtripin tunnelmaan päästään parhaiten, kun illalla kömmimme omaan pieneen pesäämme. Autossa leiriytyminen asettaa kuitenkin tiettyjä vaatimuksia sille, mitä pitää ja voi pakata. Pakattavan määrää kannattaa minimoida, jotta autossa on mukava nukkua ja oleskella, ja jotta tavaroille löytyy oma paikka, jolloin ne eivät aiheuta turhaa stressiä. Samalla voi miettiä sitä mitä autossa pitäisi ehdottomasti olla, jotta matkasta tulisi tarpeeksi mukava, että reissusta voi nauttia. Alla muutamia juttuja, joilla me teemme autostamme kotoisan ja jotka otamme aina mukaan roadtripillemme.

*Makuualusta

Pieneen tilaan mahtuva paketti, kevyt ja itsetäyttyvä. Mitä muuta makuualustalta voisi pyytää? Yllättävän paljon. Makuualustoihin kannattaa tutustua omakohtaisesti ja jos mahdollista käydä makuuttamassa muutamaa vaihtoehtoa. Itselläni on ollut Expedin Synmat käytössä ja muuten tykkään siitä, mutta nyt huomasin vauvan kanssa matkustaessa että siinä on aika äänekäs kääntyä, joka herätti herkkäunisen. Siitä syystä ostoslistalla odottelee tämä Thermarestin alusta, jonka olen nettivertaillut voittajaksi.

*Rinkka

Suosittelen mahdollisimman pientä rinkkaan jolloin ei tule pakkailtua turhaa romua, se on kevyt kantaa ja vie autossa vähemmän tilaa. Oma ”rinkkani” on 35 litrainen, mutta miehelläni matkassa kulkee isompi rinkka, jossa on yleensä yhteisiä tarvikkeitamme. Se aikooko rinkka selässä kulkea pitkiä matkoja, kannattaa ottaa huomioon rinkan laadussa. Kalliimmissa malleissa on yleensä mukavuusvarusteluja, jotka on jouduttu edullisimmista malleista jättämään pois, kuten selän ja lantiovyön tekniikka. Kuitenkin jos ajatuksena ei ole lähiaikoina lähteä vaeltamaan, hieman edullisemmatkin mallit sopivat. 

*Matkalaukku

Ja jos nyt tarkkoja ollaan, olemme usein reissussa yhden matkalaukun kanssa, rinkkojen sijaan. Minivan roadtripille on kätevä pakata kamat laukkuun, koska sen saa autossa makuulle yhteen kohtaan, jossa se toimii koko reissun ajan kaapin tapaan. Tavarat on helpommin saatavilla laakeasta laukusta, kuin kaivaa rinkasta joka kerta. Pehmeäkuoriset laukut toimivat meillä ainakin paremmin, siitä syystä että asetamme laukun aina kuskinpenkin selkänojan taakse ja pehmeän lättäkannen saa paremmin nostettua ylös kuin kovakuorisen paksun kannen.  

Kleenex nenäliinaboksi

Nenäliinaboksi

Muutaman reissun jälkeen keksin ostaa tämän seisomaan keskikonsoliin sen jälkeen kun oltiin ensin pärjäilty pikaruuan ylijäämäpapereilla, jos niitä sattui tarvittaessa löytymään. Näissä bokseissa paperit tököttävät valmiina kädenulottuvilla ja on kiva tietää, mistä paperia hakee ilman paniikinomaista etsimistä tilanteen ollessa päällä. Dollarikaupoista saa halvimmat boksit.

*Tyyny ja makuupussi

Itselläni on makuupussiostoksille meno edessä, sillä olen viime vuodet kulkenut lasten makuupussi mukanani, koska se menee niin pieneen tilaan. Nyt taidan kuitenkin antaa tämän eteenpäin oikealle lapselle ja siirtyä aikuisten näppäriin kevytmakuupusseihin. Tyynyksi valikoin yleensä kotoa jonkun kevyen, lättänän, tavallisen tyynyn. Tyynynä olen käyttänyt myös makuupussin suojapussia vaatteilla täytettynä, mutta en tykkää tämän materiaalista kasvoilla.  

Walmartin gallonan vesikanisteri

Vesigallona

Erityisesti kesäreissuilla vettä kuluu paljon eikä sitä jaksaisi aina olla ostamassa lisää. Siksi suosittelen ostamaan muutaman gallonankokoisen tönkän ja jättämään yksittäispakatut muovipullot kauppaan. Näissä on myös se hyvä, että ne saa täytettyä uudelleen jos eteen sattuu juomapullon täyttöpaikka. Tavallista hanavettä ei kannata kuitenkaan juoda.

*Juomapullo

Jotta juotavaa saisi siitä gallonasta suuhunsa vähän helpommin ja naamankin pestyä ilman apukäsiä, kannattaa mukaan ottaa juomapullo. En tykkää muovisten juomapullojen mausta, joten toiveena olisi seuraavalle reissulle saada lasipullo mukaan.

Osa artikkelissa esiintyvistä linkeistä on affiliatelinkkejä. En kuitenkaan suosittele tuotteita, joita en oikeasti suosittele, vaan joko tuotteet ovat testattuja ja hyväksitodettuja tai ne ovat toivelistallani.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti