Top

*Sisältää mainoslinkkejä: Scandinavian Outdoor

Tavaraa pakataan meillä mukaan minimalistisesti ja siksi sama homma jatkui myös vauvan pakkauslistan kanssa. Samat tavarat toimivat niin reissussa kuin lentomatkoillakin.

Vinkkinä pakkaushetkeen touhukkaan kanssa: säästä suosiolla uusi lelu tai vaikka tyhjä pahvilaatikko virikkeeksi, niin saat hetken rauhan. Isomman ”vauvan” voi ottaa pakkaukseen mukaan, sillä monet nauttivat suunnattomasti saadessaan valita ja asetella vaatteita laukkuun itse.

Lempilelu

Lempilelu tuo turvaa sekä parasta viihdettä. Lentokoneeseen ei välttämättä kannata pakata sitä kaikista kovaäänisintä vekotinta. Vinkkinä: kiinnitä leluun tuttinauha ja se kiinni paitaan. Eipähän tarvitse kurotella lentokoneen lattialle jatkuvasti noukkimaan lelua.

Pehmeä vauvan touhukirja
Vihrea pieni matkapyyhe

*Matkapyyhe

Niin meillä aikuisilla kuin nyt sitten myös vauvalla on ollut mukana mikrokuitupyyhe, joka mahtuu todella pieneen tilaan. Niin pieneen, että se mahtuu vaippanyssäkkään.

 

Minimalistinen vaippalaukku

Meidän vaippalaukussa kulkevat mukana silikoninen ruokalappu, pari vaippaa, pyyhe ja kosteuspyyhkeitä. Vaippoja ei kannata raahata mukana kauheaa määrää kotoa asti, niitä saa kaupasta, osin samoja merkkejäkin. Vaippalaukku toimittaa kätevästi myös käsimatkatavaralaukun virkaa.

 

Ruskea nahkainen hoitolaukku
Tuttirasia

*Rasia tuteille

Jos tutit on käytössä, niin niille on ihan ehdoton jokin rasia, mihin ne voidaan laittaa reissaamisen ajaksi. Tähän käyttöön myydään omiakin rasioita, mutta oikeastaan mikä tahansa keittiön purkki ajaa saman asian. Kunhan purkki on tarpeeksi iso, jotta siihen mahtuu muutama tutti kerrallaan, niin puhdistetuista tuteista ole jatkuvasti pulaa.

 

Kantoreppu tai matkarattaat

Itse olen ehdottomasti kantorepun puolella, varsinkin jos olet liikkeellä pienen vauvan kanssa. Kokemukseni mukaan matkarattaat ovat ärsyttäviä ja niin epämukavia, ettei lapsi niissä edes viihdy. Jos vauva liikkuu vielä makuultaan, voi runko, johon saa turvaistuimen asetettua, olla parempi valinta. Toisaalta tämän ongelma on se, ettei istuinta vuokrattaessa oikeista adaptoreista ole varmaa tietoa etukäteen, koska vuokraamo ei todennäköisesti pysty lupaamaan tiettyä merkkiä. Monet lentoyhtiöt tarjoavat kuitenkin ilmaisen kuljetuksen myös turvaistuimelle, jolloin voit tuoda helposti oman kotoa.

Sininen Ergobaby kantoreppu
Korkea välipalarasia lokeroilla

*Eväät

Jos vauva on jo oppinut syömään kiinteitä, varsinaisten ruokien lisäksi, joissa itse suosin pussiruokia, kannattaa pitää mukana eväitä vaikka sitten ihan viihdykemielessä. Hitaasti syötävät, kuten rusinat kestävät ja viihdyttävät pidempään. 

*Matkakokoiset tuotteet

Tärkeimmistä terveystuotteista voi ottaa mukaan matkakokoiset versiot tai tehdä sellaiset itse. Suurin osa löytyy kuitenkin kohteestakin kaupan hyllyltä, joten en ole kokenut tarpeelliseksi kovin montaa putellia pakata mukaan, lähinnä vain yhden peppuvoiteen, hammasharjan ja -tahnan. 

Burts bee diaper cream peppurasva

Osa artikkelissa esiintyvistä linkeistä on affiliatelinkkejä. En kuitenkaan suosittele tuotteita, joita en oikeasti suosittele, vaan joko tuotteet ovat testattuja ja hyväksitodettuja tai ne ovat toivelistallani.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti