Top

Sisältää mainoslinkkejä: Lindex

State Fair ja County Fair ovat molemmat isoja tapahtumia alueillaan, County Fairit vain ovat astetta pienempiä ja esimerkiksi esiintyjät eivät ole ihan yhtä isoja nimiä. Fairit ovat alkujaan olleet käytännössä maalaismarkkinoita, jotka ovat vain paisuneet uusiin mittoihin ajan kuluessa. Nykyään tapahtuma-alueelta löytyvät niin vanhat tutut eläinmarkkinat ja vihanneskilpailut, mutta niiden lisäksi on tivolit, kauneuskilpailut, festivaalit ja muut oheistapahtumat.

Vaikka todennäköisesti et ole matkaamassa Yhdysvaltoihin vain fairin takia (vaikkakaan en näkisi tätäkään ollenkaan outona asiana), kannattaa pakata laukkuun muutama juttu, jotka tulevat tässä yhdessä matkan huippupaikassa hyödylliseksi. Tietysti tarpeet riippuvat jonkin verran siitä minkä osavaltion tapahtumaan on suuntaamassa, mutta koska fairien kulta-aika on suurimmassa osassa osavaltioita kesällä ja alkusyksystä, keli on hyvin samantyyppinen kaikkialla.   

*Karvoja kestävät vaatteet

Useimmiten alueelta löytyy petting zoo eli pienten maatilaeläinten silitysaitaus, jonne voi astua sisään ja ympäröidä itsensä vauvapossuilla ja vuohilla. Tällaiset tapahtumat usein houkuttelevat paikalle myös paikalliset koirien rescue-seurat, jolloin adoptoitavissa olevat koirat ovat paikan päällä tavattavissa. Kilpailueläimiin eli niihin isompiin kotieläimiin, lehmiin, sikoihin ja vuohiin, ei pidä mennä koskemaan omin luvin. 

*Likaa kestävät kengät

Tapahtuma-alueena voi toimia mikä tahansa isompi alue, niitystä parkkipaikkaan. Vaikka osa tapahtumista tapahtuukin asvaltilla, eläimet usein sijaitsevat pehmeämmällä alueella ja niiden jätöksiltäkään ei aina voi välttyä.    

*Sadeviitta

Sade voi päästä yllättämään, jolloin on kiva, jos laukusta voi kaivaa jonkinlaisen sadesuojan. Nashvillessä saimme vettä niskaan saavista kaatamalla ja tapahtuma-alue laittoi kaatosateen ajaksi kaiken tauolle ja pressujen alle. Sadeviittaa omistamatta jäimme herkkukojun (ei huonoin paikka) lipan alle suojaan aika pitkäksi ajaksi ennen kuin sade taukosi sen verran, että pääsimme jatkamaan matkaa.

Nälkä

Herkkuja löytyy niin monenlaista, ettei kovin tukevasti kannata tankata ennen kuin alueelle tulee. Aamiaiseksi voi syödä terveellisen aamupalan, jotta päivän kropparasitus pysyy balanssissa ;).

Käteistä

Jos haluat tivolin puolella ottaa osaa arpajaisiin, kalastukseen tai tölkkien ammuntaan, voi pikkukäteinen olla tarpeen, sillä aina kojuissa ei käy kortti tai isommat setelit.

Aikataulu

Nähtävää on paljon, joten kannattaa katsoa vähän etukäteen mitä tapahtuu missäkin päin tapahtuma-aluetta. Yleensä porteilta saa mukaansa jonkinlaisen lehtisen, josta voi katsoa mihin päin kuuluu sännätä milloinkin. 

Konserttiliput

Isoimpia artisteja katsomaan mentäessä liput kannattaa varata etukäteen. Sama koskee muita isompia sivutapahtumia, kuten Nashvillessä Monster Truck- ohjelmaa.

Mitä sinä haluaisin mennä katsomaan State Faireillä?

Osa artikkelissa esiintyvistä linkeistä on affiliatelinkkejä. En kuitenkaan suosittele tuotteita, joita en oikeasti suosittele, vaan joko tuotteet ovat testattuja ja hyväksitodettuja tai ne ovat toivelistallani.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti