Top
San Diegon rantahippialueen taloja auringonlaskussa.

San Diegon on laaja alue ja jopa keskus-San Diegolla on naapurustoja vaikka muille jakaa. Siksi oma pääni onkin muodostanut oman karttansa alueesta ja tämä jako saattaa osoittautua helpommaksi myös muiden matkailijoiden mieltää. Karttani jakaa alueet matkailijoiden kannalta tärkeimpiin aluekokonaisuuksiin. Pyöristäen voidaan kuitenkin sanoa San Diegon valtteina toimivan sen rannat ja meri. Nämä ovat ne asiat, jotka suurimmalle osalle tulee ensimmäisenä mieleen kun puhutaan San Diegosta.

Rantahippeily

Merielämän jälkeen heti seuraavana mieleen tulee rantahippeily ja kokonaiset naapurustot, joista tärkeimpänä Ocean Beach, jotka ovat hioneet tämän täydellisyyttä hipovaksi. Näiden naapurustojen kaduilta löydät monenmoisia taiteilijoita, boholiikkeitä ja omistajiensa perässä vapaana kulkevia koiria. Talotkin huokuvat surffia ja jopa alkuperäistä hippiliikettä. Ravintoloissa sinulle tarjotaan pienpanimo-oluita, tacoja, vegaaniruokaa, ja jos jaksat jonottaa Hodad’sin edessä, maailman parasta burgeria. Täällä ei hienostella vaan otetaan rennosti.

Rantaelämä kuuluu olennaisena osana rantahippeilyä. Rantaan päin on aina joku kävelemässä surffilauta kädessä tai pakkaamassa sitä avolavaansa. Ocean Beachin ranta on hyvin tyypillinen kalifornialainen, jossa paikalliset viettävät aktiivista rantaelämää auringon palvomisen sijaan. Rannalle lähdetään urheilemaan tai ainakin kävelemään, ja silloinkin usein vaatteet päällä. Rannalla ei ole tunkua vaan omalle porukalle on aina tilaa. Kun san diegolaiset lähtevät koiran kanssa lenkille, suuntautuu se useasti rannalle. Koirien oma ranta onkin aivan yhtä iso kuin ihmisille suunnattu ja siellä tuntuu olevan jopa enemmän väkeä kuin siellä tavallisella rannalla. Harvemmin näkee tyytyväisempiä koiria.

Näiden alueiden toinen ihastuttava aktiviteetti on käydä kävelyllä Sunset Cliffs Natural Parkissa auringonlaskun aikaan. Oranssina hohkaavat kalliot ovat todella kaunista katsottavaa meren äärellä.

San Diegon keskusta

San Diegon keskusta jäi itselleni vähän vähemmälle tarkastelulle, mutta isoimpina mieleen jäi valtava Balboa Park puisto, jonka alueella on museoita ja kuuluisa San Diegon eläintarha, isoporttinen Gas Lamp Quarter, jossa illan tullen biletetään ja tietysti iso Petco Park-stadion keskellä keskustaa. Se mikä jäi itseltä käymättä, oli Little Italy, joka aivan varmasti olisi tarjonnut loistavia ruokapaikkoja.

Vanha kaupunki

Euroopan kaupunkilomilta tuttu termi ”vanha kaupunki” pääsee käyttöön myös San Diegossa. Nyt ollaan jo niin lähellä Meksikon rajaa, että espanjalaisten luoma kulttuuri on hyvin samankaltainen, ja vanhaa kaupunkia kutsutaankin lempinimellä Little Mexico. Paikka on täynnä värikkäitä matkamuistoja sekä nimekkäitä 1800-luvun taloja. Yksi näistä on Whaley House, jossa voi käydä kummituskierroksella.

San diegon parhaat naapurustot | Road trip yhdysvallat

Rantabulevardi

Palataan sitten takaisin rannan suuntaan. Hippialueiden pohjoispuolella, kanavan toisella puolella sijaitsee Mission Beach ja Pacific Beach vielä vähän pohjoisempana. Nämä rannat tarjoavat perinteistä kalifornialaista rantaviivaa kävelybulevardeineen, laitureineen, surffaajineen, skeittaajineen, frisbaajineen ja rantalentiksen pelaajineen. Kuivanmaan puolella on Belmont Park, jonka huvittelulaitteet, kuten sen vuoristorata, kutsuvat pitämään hauskaa. Lomailua on hyvä jatkaa amerikkalaisten lomailijoiden kanssa alueen monissa urheilu- ja tikibaareissa.

Voit käydä myös kalastamassa San Diegon laitureilla, siihen hommaan ei tarvita lupia ja kalastaa voi aamusta iltaan, osalla laitureista jopa ympäri vuorokauden kuten Ocean Beach Pierillä. Tämän laiturin lähettyvillä on kaikki tarvittavat: vessat, pyydyskauppa ja ilmainen parkkis. Ainakin bulevardialueen päälaiturin, Crystal Pierin pyydyskauppa myös vuokraa onkia. Sen ympärillä on vaan vähän huonosti parkkitilaa.

+La Jolla

La Jolla on itse asiassa yksi niistä alueista, jotka eivät kuulu keskeiseen San Diegoon, vaan tarjoaa ihanan pysähdyksen reissua jatkettaessa pohjoiseen päin. Kaupungin osana La Jolla on äveriäiden asuinpaikka ja asiaa ei ole ihmetteleminen, kun käy kurkkaamassa vaikka vain La Jolla Coven upeutta. Turkoosissa vedessä uiskentelee hylkeitä samalla, kun kajakkiretkeilijät tutkivat rannan luolia. Tästä paikasta voikin maksaa vähän enemmän.

La Jollan ranta

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti