Top
Naisella on käsissä rahaa sijoitettavan.

Matkakassan kerryttämiseksi otetaan kaikki keinot käyttöön. Jos etsinnässä on vain lisäkassa aktiviteetteja varten tai matka, jonka tapahtuminen ei ole pakollinen juttu, voi ottaa hieman enemmän riskiä varojen keruussa. Kovin nopeita voittoja on hankala saada, joten sijoittamista kannattaisi aloittaa jo pari vuotta ennen mahdollista reissua. Listasin vähän niitä sijoituskohteita, joita olen itse kokeillut ja joista olen saanut eniten irti, niin viihteellisesti kuin taloudellisestikin.

Osakkeet

Osakkeet eivät välttämättä ole se paras sijoituskohde lyhytaikaiseen sijoittamiseen, mutta jos lähtee hommaan ajatuksella että osakkeiden rahat otetaan ulos, jos niistä on saamassa tarpeeksi voittoa matkakassaa varten, ja jos ei, niin osakkeet saavat jäädä odottelemaan arvon nousua, niin osakesijoituskin voi toimia. Osakesijoittaminen vaatii hieman opettelua ja yritysten tuntemista, mutta siitäkin voi tehdä mielenkiintoisempaa ostamalla itselleen vain mielenkiintoisia osakkeita, sen sijaan että sijoittaisi yrityksiin, joiden asioita ei jaksa seurailla. Jos olet matkaillut paljon, sinulla voikin olla sisäpiirin tietoa tai ainakin laajempi kuva ja ajatus siitä mihin suuntaan matkailuala ja ihmisten mielet ovat menossa. Tästä on hyötyä kun harkitsee matkailualan osakkeiden ostoa. Matkailuun liittyviä pörssiyrityksiä ovat esimerkiksi: Viking Line, Tallink, Finnair ja kalastuksen harrastajille tuttu, Rapala.

Lehmä ja kasvihuone

Tämä on ihan lempparini, sillä hauskalla sijoituksella pääsee samalla tekemään hyvää. Eli, homman nimi on se, että pääset ostamaan itsellesi palan afrikkalaisesta kasvihuoneesta, lehmästä tai jostain muusta maatalouteen liittyvästä osasta. Tarkoituksena on että saat ajan myötä rahasi takaisin ja vähän päälle. Tämän tyyppisiä organisaatioita on useampia, mutta esimerkiksi pähkinöitä ja lehmiä saa Livestock Wealthiltä. Maatalouden tukeminen on hyvin tärkeä tekijä sivilisaation ylläpitämiseksi; ruokaa tarvitaan aina. Toisaalta alueelle sijoittaminen on riskisempää, joten tähän sijoitukseen täytyy lähteä ajatuksella, että jos rahat menevät, ne on mennyt hyväntekeväisyyteen.

Kameli aavikkolla voi olla sijoitus.

Yrityslainat

Välillä yritykset etsivät rahoitusta tavallisilta ihmisiltä, niin ulkomailla kuin kotimaassa. Osa yrityksistä tarjoaa rahan vastikkeeksi omistusta kun taas osa lainaa perinteisesti, eli raha maksetaan takaisin rahana korkojen kera. Kotimaiset yritykset ovat tuntuneet olevan huomattavasti luotettavampia sijoituksia kuin Yhdysvalloissa tekemäni sijoitukset; Suomessa tarjontaa vaan on vähän huononlaisesti. Kotimaisiin yrityksiin pääsee sijoittamaan esimerkiksi fundu.fi -sivustolla. Olen joskus sijoittanut yrityksiin, lähinnä ruoka- ja matkailuyrityksiin, jotka sijaitsevat seuraavalla roadtrip-reitilläni, jolloin on kiva käydä katsomassa, mihin rahani ovat menneet. Josta tulikin mieleen toinen vinkki: tavallisilla joukkorahoitussivuilla, kuten Kickstarter, voit rahoittaa matkailuun liittyviä yrityksiä ja saada vastineeksi yrityksen tarjoamia elämyksiä. Ei niinkään siis sijoittamista, mutta hyvän mielen lisäksi voit saada reissuusi täytettä.

Disclaimer: Sijoittamisessa on aina riskinsä. En ole sijoittamisen ammattilainen ja nämä vinkit on tarkoitettu viihdekäyttöön.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti