Top

*Sisältää mainoslinkkejä: Scandinavian Outdoor

Jos tulevien häiden lahjatoivelistasi näyttää tyhjältä tai olette ajatelleet toivoa vain rahaa, voi seuraavista härpäkkeistä hakea inspiraatiota vähän eksoottisempaan toivelistaan.

Häälahjaksi uskaltaa yleensä pyytää vähän laadukkaampaa tavaraa, mutta listalle kannattaa lisätä myös edullisempia tuotteita, jotta jokaiselle löytyy jotain tai vieraat voivat kasata oman paketin useammasta edullisesta tuotteesta. Tai ehkäpä vieraat kokoavat lahjarahat yhteen ja ostavat yhdessä kalliimman ostoksen.

Helppo tapa luoda oma häälahjatoivelista on tehdä se suoraan Amazonissa. Täältä vieraat voivat selata kaikkia toiveitasi, saada alennusta ostoksista ja vaikka osallistua isomman lahjan ostoon pienemmällä summalla. Ja ei hätää, lahjatoiveet häviävät listalta sitä mukaan, kun joku ne tilaa, ei siis pelkoa tuplalahjoista.

Omat häälahjasuosikkini 

Muistokirja

Yhteiset reissumuistot on hyvä kirjoittaa ylös. Voitte vuorotella kirjoitusvuoroja sekä kerätä kuvia tai pääsylippuja sivuille. Nahkaiset kannet ovat kestävät, joten kirjasen voi ottaa mukaan useammalle reissulle, jos vaan kirjoitustila riittää.

*Fjällräven Abisko View 2

Ihana telttamalli, jossa teltan kummankin kyljen saa kokonaan auki. Kuumilla alueilla saa siis täydellisen tuuletuksen ja hyttysverkot takaavat sen että ötökätkin pysyvät omalla puolellaan. Ja ne näkymät! Aivan parasta on herätä luonnossa, ja vain silmiä raottamalla nähdä koko komeus. Plussaa lisäksi siitä että teltta on itseseisovaa mallia, eli ei tarvitse täydellistä maastoa tarttuakseen maahan. Jos tämän teltan hinta tuntuu liian suolaiselta, täältä löydät edullisemman version näköalateltasta. Ja jos haluat vielä paremman näköalan, kapua ripustamaan tämä teltta.

Mr. ja Mrs. passisuojat

Myös söpöt Mr. ja Mrs. lahjatoiveet voi ohjata matkailun suuntaan, kirjaamalla toivelistalle molemmille sopivat passin suojakuoret. Personoidut tuotteet voi yleensä tilata myös teksteillä Mr. & Mr. tai Mrs. & Mrs. Samaan sarjaan voi hankkia myös laukkutägit. Sen lisäksi että nämä ovat söpöt, pidemmällä roadtripillä tavarasi ovat koetuksella, ja jotta passit ovat kunnossa vielä kotiin lähtiessä, kannattaa ne lujittaa suojilla.

Solo Stove Campfire

Romanttisiin nuotioiltoihin saa kätevästi ja turvallisesti oman tulen, myös leirintäalueiden ulkopuolella. Kokeile vaahtokarkkien paistoa rannalla, viltin alla auringon laskettua. Tällä vekottimella saa tietysti myös varsinaiset ruuat kokattua, jolloin parkkeeraus yöksi onnistuu myös asuttamattomilla seuduilla, kun ei tarvitse luottaa ravintoloiden tai kauppojen olemassaoloon.

Teton Sports Farenheit Mammoth Double

Viltistä puheen ollen, mikä sen romanttisempaan kuin yhteisen illan jälkeen kömpiä yhteiseen makuupussiin. Tässä makuupussissa on reissuhenkeen sopiva sisäkangas ja avattuna sitä voi käyttää vaikkapa sinä vilttinä nuotiolla. Tuplamakuupussissa on se hyvä puoli, ettei sitä pysty kumpikaan haalimaan kokonaan itselleen peiton tavoin. Eli jos se on kotona osoittautunut ongelmaksi, saattaa makuupussi tarjota siihen ratkaisun.

Anywhere Travel Guide

Reissusta saa astetta verran jännittävämmän näiden korttien avulla. Paketti sisältää 75 korttia, joissa kaikissa on tehtävä reissupäivälle, kuten ”etsi tai tee matkamuisto, joka muistuttaa sinua tästä päivästä” tai ”kysy seuraavalta vastaantulijalta mikä hänen lempikatunsa on ja mene sinne”. Ihastuttavat tehtävät saavat sinut elämään enemmän hetkessä, tallentamaan reissun muistiisi syvemmälle ja luomaan uusia muistoja.

National Park vuosikortti

Tämä kortti avaa portit yli 2000 puistoon ja muuhun valtion alueeseen. Se kannattaa kuitenkin tilata ajoissa, sillä kortti pitää saada fyysisesti käteen asti, jotta sitä voi käyttää. Se näissä pääsylipuissa on kiva, että yksi vuosikortti kattaa koko autollisen ihmisiä, eli tarvitsette vain yhden kortin. Reissun jälkeen kortin voi myös myydä eteenpäin, sillä kortti mahdollistaa kahden eri käyttäjän allekirjoituksen.

Kansallispuistojen vuosikortti

Mitä matkailuaiheisia häälahjoja sinä olet saanut tai toivot?

Osa artikkelissa esiintyvistä linkeistä on affiliatelinkkejä. En kuitenkaan suosittele tuotteita, joita en oikeasti suosittele, vaan joko tuotteet ovat testattuja ja hyväksi todettuja tai ne ovat toivelistallani.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti