Top
Autoja drive-in elokuvateatterissa illalla.

Aivan must-kokemus on periamerikkalaiseen tapaan pakata autoon eväät, tyynyt ja muut mukavuutta parantavat tekijät ja lähteä elokuviin. Drive-in elokuvissa homma toimii niin, että ihmiset ajavat auton teatterialueen porteista sisään, parkkeeraavat oikean valkokankaan eteen haluamalleen paikalle ja laittavat auton radion päälle. Elokuvan ääni tulee siis autosi omasta radiosta, joka pitää kääntää oikealle taajuudelle. Sitten vain säädät auton istuimen optimaaliseen asentoon ja nautit elokuvasta. Paikalliset avolavojen omistajat tulevat paikalle vilttien ja heinäpaalien kanssa, ja nauttivat elokuvan lavaltaan. Osa porukasta tulee mukanaan puutarhatuolit, jolloin laitetaan auton radio täysille, ikkunat auki ja tuolit auton ympärille.

Drive-in elokuvateattereita löytyy ympäri maata, mutta erityisen tuttua homma on eteläisissä valtioissa johtuen pitkään jatkuvista lämpimistä päivistä. Florida, eteläinen Kalifornia ja Teksas loistavat tässä toiminnassa, sillä elokuvia pääsee katsomaan ympäri vuoden. Pohjoisempana teatteritoiminta on sesonkihommaa, eli ne ovat auki toukokuusta syyskuuhun. Muutama poikkeustapaus kylläkin vetelee läpi talven; oma kokemus varmasti sekin (*toivelistalle*). Yksi parhaimmista paikoista etsiä omalle reitille osuvaa drive-in-teatteria, on selailla teatterilistaa täällä.

Kun saavut paikalle, älä pelästy teatterin ulkokuorta; jostain syystä drive-init usein näyttävät todella epäilyttäviltä. Kuitenkin sisällä oleva porukka on ihan tavallista leffakansaa ja uusimmat elokuvat pyörivät myös täällä. Porteista kun ajaa sisään, portinvartija rahastaa lipun, joka maksaa yleensä noin $6-12 (5-11€). Lipussa, jonka saat mukaasi, lukee valkokankaan numero, radiotaajuus ja usein kioskin hinnasto. Koska valkokankaita on teatterialueella usein useampia, täytyy katsoa lipusta oikean elokuvan taajuus, ettei vahingossa kuuntele naapurileffan ääniraitaa. Monilla teattereilla homma toimii niin, että illan aikana on kaksi näytöstä, ja usein ensimmäisessä näytösajassa pyörii koko perheen elokuvia ja myöhäisemmässä ne aikuisten suosikkielokuvat. Lipun hintaan kuuluu yleensä molemmat näytökset.

Popcornit, hodarit ja nachot ostetaan teatterialueen snack-baarista ja omaa ruokaa ei saisi mukanaan tuoda. Samaisessa kioskissa, tai sen vieressä, on myös vessat. Ja autosta saa ja kehtaa tosiaan nousta ostoksille ja vessaan ihan milloin haluaa.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti