Top
parkkipaikka

Koska leiriydymme reissuillamme useimmiten autossa, on parkkipaikkayöpymisiä takana aika monta. Siinä samalla on tullut harjoiteltua parhaan parkkiruudun valintaa kokeilun kautta. Niin kuin videosta selviää, suosikkiparkkiksemme tarjoaa Walmart-kauppaketju ja sen 24/7 Supercenterit. Näissä on paljon tasoeroja, joten tutkimme alueen Walmartit läpi puhelimella ennen kuin tulee pimeä, ja monesti paikka on katsottu jo kotona valmiiksi. Se että löytää parhaimman Walmartin ei vielä riitä, seuraavaksi edessä on valtava parkkipaikka, jonka kaikki ruudut eivät ole yhtä arvokkaita. Videolla kerron mikä meidän mielestä on paras paikka.

Koska video on englanniksi, kirjaan tähän tekstinä tuota samaa ajatusta suomeksi. Jos englanti sujuu, voit siirtyä suoraan videoon.

Parkkikselle sijoittuminen

Walmartien parkkikset eivät ole kaikki samanmuotoisia ja tämä vaikuttaa paljon siihen missä päin parkkista on paras paikka. Keskityn tässä nyt siihen yleisimpään muotoon, jossa suorakulmaisen kaupparakennuksen edessä on iso parkkialue ja pienempi alue kaupan sivuseinän vieressä. Jos kauppa sijaitsee paremmassa naapurustossa, tämä pienempi, syrjäisempi alue voi olla mukavan yksityinen, mutta vähänkään arveluttavammassa naapurustossa, jätämme tämän alueen rauhaan liian syrjäisenä paikkana. Sen lisäksi täältä on yleensä aika pitkä matka sisäänkäynneille.

Jos haluamme tuntea olomme erityisen turvatuksi, saatamme parkkeerata keskelle isoa parkkialuetta. Täällä liikennettä on paljon, myös yöllä, joka tarkoittaa enemmän silmiä, joka taas (toivottavasti) karkottaa rosvot.

Reuna-alueet on meille ne kaikista tutuin paikka. Reunalla tuntuu olevan enemmän yksityisyyttä ja samalla voi kuitenkin olla kohtuullisen keskellä reunaa, jolloin on myös näkösällä.

Turvallisuus ja yksityisyys

Yksityisyys on tärkeää erityisesti, jos autossa ei ole tummennettuja ikkunoita. Mitä kauemmas sisäänkäynnistä parkkeeraa, sitä vähemmän liikennettä on, eli yksityisyyden määrä kasvaa. Toisaalta mitä lähemmäs ovia parkkeeraa, sitä turvallisemmalta paikka tuntuu. Yksityisyyttä voi lisätä esimerkiksi parkkeeramalla koristepuskien viereen. Vaikka muut ikkunat olisivatkin tummennettuja, etuikkuna ei sitä ole, joten parkkeeraa aina niin että etupuskuri osoittaa vastakkaista autoa tai ulkoreunaa kohti, eikä ajotietä kohti, jolloin jatkuva liikenne näkee suoraan sisään.

Valot

Parkkialueella on paljon katuvaloja. Jotta valot eivät paistaisi inhottavasti silmiin autossa maatessa, kannattaa asetella auto mahdollisimman lähelle valopylvästä. Valon vastakkainen parkkiruutu on varmasti huonoin paikka, sillä tällöin valo paistaa aivan suoraan silmiin.

Arvostele Walmart-vierailusi

Kun löydät hyvän, tai huonon, parkkipaikan, kannattaa kokemus jakaa sivustolla, jossa porukka jakaa vinkkinsä yöpymispaikkoihin parkkiksilla ja luonnossa. Tällaisia ovat esimerkiksi Allstays, Campendium ja Free Campsites.

Kun ensimmäisen kerran lähdin tien päälle kymmenen vuotta sitten, ei sen jälkeen näiltä teiltä olekaan malttanut pysyä kovinkaan kauan pois. Ja nyt, autan teitä saamaan Yhdysvaltojen reissustanne maksimaalisen huvin.

kirjoita kommentti